Kezünkben a vidék jövője!

Az elmúlt 4 évtized elvándorlási folyamatai miatt térségünk településeit az elnéptelenedés veszélyezteti.  Ezt a folyamatot Szőlősardó is megérezte. Lakatlan házak, idősödő lakosság jellemzi a falut. 

Ahhoz, hogy a falvaknak ismét legyen vonzereje, hogy a fiatalok, fiatal házasok vonzódjanak a falusi élethez, nemcsak munkahelyre, lakhatásra, de működő, befogadó közösségre is szükség van. Szükséges továbbá, hogy a közösségnek megfelelő közösségi tért biztosítsunk. Ebben a  helyi önkormányzattal együttműködve előrelépést sikerült elérnünk.

Ahhoz, hogy mindenki segítségre, jószóra és társaságra leljen ebben a rohanó világban, meg kell állni egy pillanatra és körülnézni. Azokkal foglalkozni, akik körül vesznek minket, akikkel egy településen élünk és együtt tervezzük a jövőnket.

LEhetőség

Ezen folyamat megíllítására, ösztönzőleg hoztuk létre a közösségünket, ami az élhető és tartalmas vidéki élet bemutatását, valamint a befogadás szellemének erősítését is fontosnak tartja.

Kötelesség

A lakatlan házakat lehetőség szerint fiatal pároknak kommendáljuk. A közingatlanok fejlesztését sürgetjünk. A közösségi programokat, és a gondoskodást mindenkinek szánjuk.

változás

Célul tűztük ki, hogy mindenkinek a véleményét meghallhatjuk és a lehető legnagyobb együttműködésben a helyi közérdek mentén lépünk fel a közösség céljainak eléréséért.

Galéria