Az adminisztráció megkönnyítésére szolgáló eszközbeszerzés a 2022-es MFP felhíváson elnyert támogatásból

Kis összegű eszközbeszerzés pályázatot nyert egyesületünk a „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében” kiírt FCA-KP-1-2022/3-000952 azonosítószámú, „Kis összegű eszközbeszerzés Szőlősardón” című eszközbeszerzési pályázaton. Az adminisztráció megkönyítésére egy hotdozható számítógép és egy monitor került beszerzésre.

Működési támogatást kaptunk

A 2022-es évre 150.000 Ft működési támogatást nyert az egyesület, melyet a tevékenységével járó utiköltségre és irodaszerekre fordít. A Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható támogatást a NEAO-KP-1-2022/2-00952 számú pályázattal nyerte az egyesület.

Folytatódik az eszközbeszerzés a 2021 MFP felhíváson elnyert támogatásból

2022-es évben beszezésre kerültek a korábbi eszközbesezrzést folytatandó a falusi kert és otthon rendbentartásához és felújításához szükséges eszközök. A „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogramhoz „Szívvel Szőlősardóért Egyesület eszközbeszerzése” címmel FCA-KP-1-2021/3-001806 pályázati azonosítószámon.A következő eszközök kerültek beszerzésre:
 • Betonkeverő
 • Talicska 3 db
 • Aggregátor 3 fázisú
 • Hosszú létra
 • Állvány építéshez
 • Hőlégfúvó
 • Kompresszor
 • Gérvágó
 • Dekopírfűrész
 • 18V akku 2 db
 • Akkumlátor töltő
 • Akkus láncfűrész
 • Ágaprító
 • Rotációs kapa
 • Motoros háti permetező
 • Talajfúró
 • Egyéb eszköz

A falusi életet megkönnyítő eszközbeszerzés a 2021-es NEA felhíváson elnyert támogatásból

A tagság életét megkönnydítő és a település rendben tartását segítő gépek kerültek besezrzésre a Civil szervezetek szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatásból „Szívvel Szőlősardóért Egyesület eszközbeszerzése” címmel a NEAO-KP-1-2021/6-000872 pályázati azonosítószámmal.

20 év után újra falunapot tartottunk Szőlősardóban

20 év kihagyás után újra falunapot tartottunk a községben. Egy főzővereny és csapatjárék köré fűzve egésznapos zenés mulatságot szervezett az egyesületünk csapata. Több mint 300 fővel és kilenc település vendégeivel éjjelig tartó összejövetelünkön, a gyereksereg és a felnőttek is emgtalálták a szórakozásukat.
„Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek című pályázati kiírásra, FCA-KP-1-2020/4-000659 azonosítószámon, Programszervezés Szőlősardóért támogatása” címmel benyújtott pályázatunkból először egy csapatépítő hétvégére ment el a tagság, hogy előkészítse a falunap szervezésével járó feladatokat. Itt összecsiszolódtunk, majd elosztottuk a teendőket a következő 2 hónapra. A szervezés hibátlanul sikerült, számos jó visszajelzést kaptunk. A hangulatról a képek is árulkodnak.

Játszótérfelújítás 2020

Az Egyesület tagjai a közterületek rendben tartásának célkitűzését szem előtt tartva arra jutottak, hogy a falu játszóterének felújítása igencsak esedékes. Több mint húszan jöttünk össze ebből a célból, saját szerszámainkkal, időt energiát nem kímélve lecseréltük a szőlősardói játszótér deszkázatát és hintáját, valamint lecsiszoltuk és újrafestettük minden elemét, hogy esztétikus legyen és ellen tudjon állni az idő vasfogának.

Örülünk, hogy az önkormányzat lehetővé tette az anyagi hozzájárulásával, Róbert Veres a hinta faanyagának hozzájárulásával, hogy a tagok és a segítők munkáját összeadva megújulhasson a falunk szívében lévő játszótér minden helyi és ide látogató javára!

Alakuló gyűlés 2019. június 9.

Egyesületünk tagjai rögtönzött szombat esti megbeszélés keretében a sokat hangoztatott közös akarat összpontosítása és lefektetése érdekében megalakítottuk a Szívvel Szőlősardóért Egyesületet.

16 taggal alakultunk köztünk helyi, innen elszármazott és beköltöző fiatalok és középkorúak.

Az Egyesület céljai:

 1. Helyi közösség formálása

 2. Szőlősardó lakosságának véleményének, igényeinek, elképzeléseinek monitorozása

 3. Közösségi programok szervezése

 4. A faluba költözni vágyók segítése, népességnövekedésének elősegítése

 5. A tagok vállalkozási tevékenységének elősegítése

 6. Az egyházi ingatlanok rendben tartásának elősegítése

Az Egyesület tevékenységei:

 1. Szőlősardó lakosságának véleményének, igényeinek, elképzeléseinek monitorozása

 2. Közösségi programok szervezése

 3. A falu köztereinek, növényvilágának tisztán és egészségesen tartása az Önkormányzattal együttműködve

 4. Pályázati lehetőségek keresése, pályázatok beadása, lebonyolítása

 5. Anyagi források gyűjtése (tagok, támogatók, programok, pályázatok, kulturális források) és közösségi célú felhasználása

 6. A faluba költözni vágyók segítése, népességnövekedésének elősegítése

 7. A tagok vállalkozási tevékenységének elősegítése

Falukaszálás 2019. július 7.

Összejöttünk tízen rendbetenni a falu temetőit és mellékútjait. Ami az Önkormányzatnak nem sikerült, azt megmutattuk, hogy a civileknek sikerülhet, ha fél napra félre teszik a saját dolgukat és a közterek rendbentartásával foglalkoznak. Eredményes volt a kezdeményezés. 2020-ban az Önkormányzat mér eléggé saját feladatának érzi ezt, így nem nőnek a füvek 20-30 cm fölé sehol a településen!