"AZ első lépés mindig a legnehezebb"

Érezhető volt az elmúlt években, hogy Szőlősardó közösségi élete szinte leállt. Szervezett formában legalábbis egyáltalán nem működött. Ezt az űrt szeretnénk kitölteni, hogy a falu a kezébe vehesse saját sorsát.

A megalakulásunkat követően, a helyi igények felmérése és a közösség alapszabályainak lefektetése volt a legfontosabb. Ez kikövezi az utat ami előttünk áll.

célunk

Folyamatos összejövetelek szervezése, a lakosság aktivitásának növelésével. Legyen szó kultúrális rendezvényről, táncos mulatságról, vagy szakmai képzésről, egy olyan közösségben szeretnénk élni, ahol számíthatunk egymásra jóban-rosszban, és közösen egymásért, a környezetünkért, a falu fennmaradásáért is tenni tudunk.

miért?

Alapvető igényként jelentkezett minden korosztály részéről, hogy VÁLTOZTATNI KELL!

2019-ben közterek állapota elkeserítő képet mutatott, a közingatlanok állaga lassan a visszafordíthatalan romlás útjára lépett, a lakosság meg olyan fórum nélkül maradt, ahol ezekről a kérdésekről, problémákról érdemben szó eshet.

Mit teszünk ezért?

A 2019-es megalakulásunkat követően, a kulturális életünk fellendítése érdekében rögtön pályázatot adtunk be az önkormányzattal a Magyar Falu Program keretében, és Szabados Vivien Bianka elnökségi tagunk 2020-ban közösségszervezőként is felel a kultúrális élet előmozdításáért a tagság és a lakosság aktív részvételével.

Emelett olyan projekteket indítunk, amik közös problémáinkra kínálnak közösségi megoldást.