"Azé a föld aki teleszüli"

Változóan népszerű kérdés manapság a gyermekvállalás. A fiataloknak van is kedve  hozzá, meg nem is. De mind tudjuk, nagy felelősségvállalás, főleg falun. Mert messze az orvos, messze az iskola… és még sorolhatnánk.

Mindenesetre az biztos, hogyha nem települnek be/vissza fitalok és nem vállalnak gyereket, akkor szellemfaluvá válik Szőlősardó.

Ezt semmiképp nem szeretnénk, ezért a meglévő lakosság megtartása mellett kiemelt cél kell legyen a fiatal párpok számára csábítóvá tenni a települést.

célunk

Olyan közösség kialakítása ami befogadó és kívánatos példa lehet azok számára akik tevékeny falusi életet és/vagy családot terveznek. Természetesen a gyerekes családok, és az egyedülállók is szívesen látottak körünkben, a falu életben tartásához midenkire szükség van.

A kormány családtámogatási rendszere által számos lehetőség van most falun életet indítani. Mi ehhez a közösség erejét adjuk hozzá.

miért?

Jól látható, hogy a lakosság egy része gondozásra, felügyeletre szorul, illetve mindenki tudja, közösen könnyebb.

Lassan oda jutunk, hogy semmihez nem talál segítséget az ember fia. Még aki fiatalabb, jobban bírja az egy darabig megoldja, de az idősebbek ki vannak szolgáltatva.

Mit teszünk ezért?

„Egységben az erő”

Összetartó közösségként tudunk tenni egymásért és lesz kire számítanunk ha baj van. Rendszeres összejöveteleink összekovácsolnak minket és tettrekésszé válhatunk. Ennek folytán aki közösségünkbe kerül, biztonságos jövőképe lehet vidéken.