Mindennek az alapja, hogy közös igényeink és elképzeléseink vannak

Már az Egyesület alapszabályának megalkotásakor is az volt a legfontosabb, hogy olyan irányvonalat jelöljünk ki magunknak, ami közös akarat mentén alakul ki és valósul meg.

Egy ember akarata a legtöbb esetben kevés a mai világban, és ha elég erős, akkor is sok falba ütközik. Ezért a mi közös elképzeléseink nem csak az egyesület tagjainak, de az ő általuk képviselt többi helyi lakos és helyi érzelmű ember véleményét is figyelembe veszik.

Hamar kiderült mi az ami mindenkinek fontos, és mi az amivel feltétlenül foglalkoznunk kell. Ezek a fő egyéni célok számtalan helyen összetalálkoztak, így nem volt nehéz egyértelműen megállapítani mi számít közérdeknek ma Szőlősardón.

célunk

Mindenkit meghallgatni. Mindenkit az összefogás és a közös alkotás irányába terelni.

miért?

Mert akkor közcél a közcél egy ilyen szűk faluközösségben, ha mindenkire kellő odafigyeléssel tekintünk és mindenki lehetőséget kap a véleménnyílvánításra.

Mit teszünk ezért?

Rendszeresen ülésezünk és odafigyelünk, meghallgatunk mindenkit, aki a közösen lefektetett alapvetések mentén gondolkodik a jövőnkről. Mindenről igyekszünk tájékoztatni, ami általunk, vagy a tudtunkkal történik a faluban, a faluért.