Az egyik legégetőbb kérdés, hogy mi vesz minket körül!

A falusi élet egyik felűlmúlhatatlan szépsége, hogy a lakhelyünket, az életterünket a természet határolja. Legyen szó a kertünkről, vagy a szemközti domb csodás zöldelléséről vagy a madarak és a többi vadállat mindennapi közelségéről.

Ezt a megnyugtató szépséget ugyanakkor a falu közterületeinek állapota nem tükrözi. Számos esetben a fák és a gyepek rendbentartása sem történik meg időben. Ez olyan képet fest mintha nem lenne gazdája a falunak. De persze van. Mi, a lakói vagyunk azok, de sok helyi érzelmű társunk is magáénak érzi.

Hogy változás következzen be ezügyben, alapvető céljaink közé is beemeltük a közterületek rendben tartását, parkosítását.

célunk

Élhető környezet kialakítása. Fásítás cserjésítés, továbbá a gyepterületek kaprbantartásának rendszeresítése  mellett  célzott parkolók kialakítása, mind egyesületi együttműködéssel, mind az önkormányzattal való kóperációban.

Pár éven belül, zölddé, virágossá és ápolttá szeretnénk tenni a környezetünket.

miért?

Alapvető igényként jelentkezett minden korosztály részéről, hogy VÁLTOZTATNI KELL!

2019-ben közterek állapota elkeserítő képet mutatott. Felvállalhatatlanul gazosak a közterek. Bár mindenki elsősorban az önkormányzattól várja, hogy tegyen valamit és változtasson a gyakorlatán, a saját felelősségünket sem szabad elfelejteni ebben a kérdésben.

Mit teszünk ezért?

Elsődleges céljaink között szerepel ennek a területnek a javítása. Nemcsak önkormányzati képviselőink fognak aktívan tenni ezért a testületben, de saját parkosítási célú adománygyűjtést is indítottunk.

Az adományok által beszerzett növényeket közösségi projektként szeretnénk elültetni, gondozni, hogy mindenki jóérzését szolgálják.